El Mar Menor : the movie

DE MAR MENOR SPANJE

DE MAR MENOR SPANJE

De Mar Menor, een paradijs gelegen aan de Middelandse zee, is één van de mooiste plekjes in Spanje.
Gescheiden van de Middelandse Zee door een 25 km lange landtong, " La Manga " genaamd , is deze binnenzee, met zout water dus , een waar watersportparadijs en "the spot" voor menig watersportliefhebber of waterliefhebber in het algemeen .

Met lucht-temperaturen van bijna constant 26 à 30 °C en een watertemperatuur van ongeveer 30 °C in de zomer en een bijna altijd aanwezige zeebries is dit één van de beste plaatsen om te vertoeven in de zomer in het Zuiden van Spanje : niet té heet en écht draagzame warmte . Heel veel bewoners uit het binnenland hebben er hun zomerverblijfplaats waar ze 2,3 of meerdere maanden , tijdens de zomer dus ,vertoeven om te ontsnappen aan de hitte uit grootsteden zoals Madrid, Murcia, die in een soort " braadpan" liggen tijdens de zomermaanden .
Teglijkertijd is het in de winter voor wie van kalmte en een mild klimaat houdt - in deze regio is het tijdens de winter het warmst en droogst van gans Spanje - een ideale plaats om te overwinteren .
Tijdens de wintermaanden straalt de Mar Menor een voelbare rust en kalmte uit die menig overwinteraar ziet te appreciëren. Wie de drukte eens wilt opzoeken is na een halfuurtje rijden in Cartagena , een prachtige stad waar het ganse jaar door beweging is , je kunt winkelen , shoppen , kuieren rond de haven , musea bezoeken , de parken bewonderen .

Murcia bevindt zich op ongeveer een 3/4 uur rijden , net als Torrevieja , Alicante op +- 1u15 . De autowegen zijn quasi allemaal nieuw of vernieuwd en in perfecte staat en ettelijke malen beter dan in Belgie ...

appartement - de streek - fotogallerij prijzen beschikbaarheid contact

LA MANGA, MAR MENOR